Főmenü

Bejelentkezés

Látogatók

We have 5 guests online

Csendeshétvégék
Konfi hetvege - Sutor PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Friday, 06 December 2013 13:22
Konfi hétvége - Sutor

A közösség gyakorlása céljából, november utolsó hétvégéjén, a sutori ifjúsági központban (Kolozsvártól 50 km -re Zilah irányában), a II. éves konfirmandusokkal magunkra zártuk az ajtót.
Az összeállított program abszolválása érdekében az ifiből Reni, Attila, Ábel és István kapcsolódtak csapatunkhoz. Komoly segitségnek bizonyultak, hiszen az étkezések lebonyolításában, a konyhai szolgálat felügyelésében, a kátéórák csoportvezetésében felelőségteljesen közreműködtek.

Az együtténeklés, a közösségépítő játékok, az asztalközösségek átélése, az "amit főztunk" örömteli elfogyasztása ... - hozzájárultak eredeti célkitűzésünk megvalósításához: közösséggé formálódtunk.
A nemzetközi ifi központ fehér falainak dizájnja az volt, hogy különböző színű betükkel igeversek voltak arra felírva. Az egyik így hangzik (lsd. a fotón): " ... én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek." (Jn 10, 10) - mondja Jézus. Ebből a bőségből gazdagon részesülhettünk, hiszen testi, lelki javakban volt részünk. Isten neve legyen áldott mindenekért.

Ez úton is megköszönjük az Exodus Misszió vezetőségének, hogy az ifjúsági központot rendelkezésünkre bocsátották.


Visky Péter

Last Updated on Friday, 06 December 2013 14:05
 
Ifjú házasok hétvégéje PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Monday, 08 July 2013 09:32

Ifjú házasok hétvégéje


Lassan úgy érezzük, hogy már nem ifiseknek nevezhetjük magunkat, mivel ennek a határát kicsit átléptük azzal, hogy közülünk páran már házasok vagyunk, mások jegyesek, vagy akár olyan párok akiknél mindez remélhetőleg be fog következni.
Ennek ellenére azt hatátoztuk, hogy mégsem szakítjuk el az egymással és az Istennel való közösség gyakorlását. Az amit az ifi alkalmakon elkezdtünk, folytatni szeretnénk továbbra is, az alakulóban levő ifjú házasok körében.

Mindannyiunk életében vannak olyan időszakok amikor belefáradunk a hétköznapok szürkeségébe, a tengernyi teendőinkbe, az elvárások többségébe, a sok sok megválaszolatlan kérdésbe, és talán mi is így indultunk az elmúlt hétvégén kirándulni arra vágyva, hogy a mindennapi terheinktől szabaduljunk. 2013 június 28-30 között fiatal házasok hétvégéjére került sor, ezen az alkalmon hét pár illetve Péter tiszteletes volt jelen. Az uti célunk Sutor volt, ide megérkezve egy frissen rendbetett házat (táborozó helyet) találtunk, ahol könnyen feltaláltuk magunkat.


csendeshétvége_3

További fényképek megtekinthetőek itt.


Ennek a hétvégének témája, az egymás megismerése és az egymásra való hangolás volt. Ennek kapcsán beszélgettünk, közös játékok/próbák és tesztek voltak ahol mi, a párok, az egymás iránti bizalmunkat kellett felszínre hozzuk. Többek között egy rövid 10 perces filmet néztünk meg, amely a női és a férfi agy működéséről szólt, ezt megvitatva arra a következtetésre jutottunk, hogy különbözőképpen gondolkodunk de, hogyha odafigyelünk erre és elfogadjuk ezt, akkor könnyebben megértjük egymást sok helyzetben.

Jó volt együtt énekelni, felszabadulni ezáltal és a régi ismert énekek mellett újakat tanulni. Alkalom adódott társas játékokra is, a röplabda volt az ami mindenkit megmozgatott, jó volt a dombtetőn ütögetni a labdát, még akkor is ha néha legurult és utána kellett szaladni. Volt ennél könnyebb sport is, a tollaslabda, amelyet csapatokra osztva játszodtunk úgy, hogy az udvar kapuja töltötte be a háló szerepét. Nem maradt ki a közös főzés, sütés sem éspedig egy finomra sikerült bográcsgulyás, és a jól sütött miccs.

Egy ugynevezett házasság kerék foglalta össze a házasság fő elemeit, melyek: a bizalom, tisztelet, türelem, figyelmesség, kommunikáció, házassági idő és sok más. Ezeket az elemeket az elkötelezettség veszi körül, ami bennünket házasokként egymáshoz köt. Midezeknek a középpontja Isten, vagyis Ő a tengelye ennek a keréknek, és csakis általa áll össze minden. Azt is boncolgattuk, hogy mennyire fontos megkapni a mindennapjainkban a 'házassági időt', azt amikor egymásra figyelünk, elbeszélgetünk és így áplohatjuk a kapcsolatot.

Ez a kiruccanás színesebbé varázsolta az elmúlt hétvégét és segített abban, hogy lelkileg és testileg is feltöltődjünk.
Hálásak vagyunk Istennek, hogy ezt a hétvégét együtt tölthettük, ebben a csoportban, és így erősíthetjük a házas, a közösség és az Istennel való kapcsolatunkat.

Tussay Zoltán & Emese

 

Last Updated on Tuesday, 09 July 2013 12:55
 
Ifi csendeshétvége Fugyivásárhelyen PDF Print E-mail
Written by Fekete Alpar   
Tuesday, 17 May 2011 23:59

A TIFI programjai között már hagyományossá vált az ifis csendeshétvége, amelyre minden év kezdetén sor kerül.

Idén ez az alkalom március 18-a  és 20-a között zajlott a Nagyvárad melletti Fugyivásárhelyen. A szórakozás, fürdőzés mellett próbáltunk elcsendesedni, hiszen ez volt az elsődleges célunk.

A hétvége témájául az ifisek a Szent Lélek erejét választották.

Ezen téma keretén belül próbáltunk választ keresni arra, hogy ki is a Szent Lélek, hogyan van jelen az életünkben és milyen gyümölcsei vannak.

Többek közt a következő gondolatok fogalmazódtak meg bennünk:  a Szent Lélek ereje hasonlít a gravitációs erőhöz azzal a különbséggel, hogy nem lefele, hanem felfele húzó erő, felemelő erő.

A Lélek titokzatos, de munkája és gyümölcse életünkben nyilvánvaló.

Az ember életében a lefele húzó erőt az ember ego-ja képviseli, és a Lélek felemelő ereje akkor tud igazán megnyilvánulni az életünkben, ha képesek vagyunk önmagunkat legyőzni.

DSC02083

Ez nem egy könnyű feladat. Ez egy harc. A Lélek szembesít önmagunkkal, ha hagyjuk és megmutatja, hogy melyek azok a rossz szokások, amelyek szerintünk nem is olyan rosszak. A Lélek az, aki megtanít arra, hogy hogyan kell szembeszállni ezzel.

Azok, akik megtapasztalják a Lélek erejét életükben, azok  hihetetlen szabadságot is kapnak egyben.

A legnagyobb szabadságot pedig akkor tapasztalhatjuk meg, amikor nem vagyunk lekötözve önmagunktól, szokásainktól, bálványainktól, cselekedeteinktől, hanem akkor, amikor egyéni akaratunk megegyezik Isten akaratával.

A legnehezebb dolog egy hullámhosszon lenni Istennel. Viszont ha keresztényeknek valljuk magunkat, akkor próbálkozni kell, nem saját erőnkre hagyatkozva, hanem Istenre. Hagynunk kell, hogy Ő munkálkodjon Lelke által mibennünk, hagynunk kell hogy átformáljon bennünket, olyanokká, amilyeneknek látni szeretne bennünket.

Mindenki bizonyára elraktározta a számára fontosnak vélt gondolatokat, és bízunk abban, hogy nem volt hiábavaló az együtt eltöltött idő.

“Ama vigasztaló pedig, a Szent Lélek, akit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek.”János 14,26

Több kép megnézhető itt.

Last Updated on Sunday, 24 July 2011 20:41
 


Napi Ige

Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. Mt 5, 10

Cikkek

Powered by mod LCA

Képgaléria