Főmenü

Bejelentkezés

Látogatók

We have 11 guests online

Ifjú házasok hétvégéje PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Monday, 08 July 2013 09:32

Ifjú házasok hétvégéje


Lassan úgy érezzük, hogy már nem ifiseknek nevezhetjük magunkat, mivel ennek a határát kicsit átléptük azzal, hogy közülünk páran már házasok vagyunk, mások jegyesek, vagy akár olyan párok akiknél mindez remélhetőleg be fog következni.
Ennek ellenére azt hatátoztuk, hogy mégsem szakítjuk el az egymással és az Istennel való közösség gyakorlását. Az amit az ifi alkalmakon elkezdtünk, folytatni szeretnénk továbbra is, az alakulóban levő ifjú házasok körében.

Mindannyiunk életében vannak olyan időszakok amikor belefáradunk a hétköznapok szürkeségébe, a tengernyi teendőinkbe, az elvárások többségébe, a sok sok megválaszolatlan kérdésbe, és talán mi is így indultunk az elmúlt hétvégén kirándulni arra vágyva, hogy a mindennapi terheinktől szabaduljunk. 2013 június 28-30 között fiatal házasok hétvégéjére került sor, ezen az alkalmon hét pár illetve Péter tiszteletes volt jelen. Az uti célunk Sutor volt, ide megérkezve egy frissen rendbetett házat (táborozó helyet) találtunk, ahol könnyen feltaláltuk magunkat.


csendeshétvége_3

További fényképek megtekinthetőek itt.


Ennek a hétvégének témája, az egymás megismerése és az egymásra való hangolás volt. Ennek kapcsán beszélgettünk, közös játékok/próbák és tesztek voltak ahol mi, a párok, az egymás iránti bizalmunkat kellett felszínre hozzuk. Többek között egy rövid 10 perces filmet néztünk meg, amely a női és a férfi agy működéséről szólt, ezt megvitatva arra a következtetésre jutottunk, hogy különbözőképpen gondolkodunk de, hogyha odafigyelünk erre és elfogadjuk ezt, akkor könnyebben megértjük egymást sok helyzetben.

Jó volt együtt énekelni, felszabadulni ezáltal és a régi ismert énekek mellett újakat tanulni. Alkalom adódott társas játékokra is, a röplabda volt az ami mindenkit megmozgatott, jó volt a dombtetőn ütögetni a labdát, még akkor is ha néha legurult és utána kellett szaladni. Volt ennél könnyebb sport is, a tollaslabda, amelyet csapatokra osztva játszodtunk úgy, hogy az udvar kapuja töltötte be a háló szerepét. Nem maradt ki a közös főzés, sütés sem éspedig egy finomra sikerült bográcsgulyás, és a jól sütött miccs.

Egy ugynevezett házasság kerék foglalta össze a házasság fő elemeit, melyek: a bizalom, tisztelet, türelem, figyelmesség, kommunikáció, házassági idő és sok más. Ezeket az elemeket az elkötelezettség veszi körül, ami bennünket házasokként egymáshoz köt. Midezeknek a középpontja Isten, vagyis Ő a tengelye ennek a keréknek, és csakis általa áll össze minden. Azt is boncolgattuk, hogy mennyire fontos megkapni a mindennapjainkban a 'házassági időt', azt amikor egymásra figyelünk, elbeszélgetünk és így áplohatjuk a kapcsolatot.

Ez a kiruccanás színesebbé varázsolta az elmúlt hétvégét és segített abban, hogy lelkileg és testileg is feltöltődjünk.
Hálásak vagyunk Istennek, hogy ezt a hétvégét együtt tölthettük, ebben a csoportban, és így erősíthetjük a házas, a közösség és az Istennel való kapcsolatunkat.

Tussay Zoltán & Emese

 

Last Updated on Tuesday, 09 July 2013 12:55
 

Napi Ige

Boldogok, akiknek az útja tökéletes, akik az ÚR törvénye szerint élnek. Zsolt 119, 1

Cikkek

Powered by mod LCA

Képgaléria