Főmenü

Bejelentkezés

Látogatók

We have 6 guests online

Mi az új? PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Thursday, 17 January 2013 12:10

A negyedik ifjúsági istentiszeteleten arra a kérdésre kerestük a választ, hogy Mi az új?

Mi  emberek mindig az újat keressük, szeretnénk valami újat, maradandót alkotni. Kreatívak akarunk lenni.Gondolhatunk a mindig megújuló divatra, a bevásárló központokban megjelenő újabb és újabb termékekre, egy úja autóra, egy új telefonra,stb. Viszont gondolhatunk másképp is az újra.

Az értelmező kéziszótár a kreativitás alatt alkotóerőt, teremtőerőt ért. Felmerült a kérdés, h talán szeretnénk istenek lenni? Ez merészen  hangzik, de ha az első emberpár viselkedését vesszük alapul, akkor talán kifejezés szintjén nem is annyira irreális.

A semmiből akarunk újat alkotni. Az édenkertben Éva újat akart és aztán Ádám is. Olyanok akartak lenni, mint Isten. Mindentudóak. Mi is mindent szeretnénk tudni. Mindentudás birtokában akarunk lenni.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy nem mi teremtjük meg az újat.Minden tárgyi dolgot megújíthatunk a környezetünkben és mégis egy idő után ürességet érzünk. Talán nem lelki megújulásra lenne szükségünk…?

“Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Általa a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, a melyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk.”

Ő előre elkészített számunkra mindent, azt is amit mi el sem tudunk képzelni.

Az alapige a következő volt:

“Ne emlékezzetek a régiekről, és az előbbiekről ne gondolkodjatok! Ímé, újat cselekszem; most készül, avagy nem tudjátok még? Igen, a pusztában utat szerzek, és a kietlenben folyóvizeket.”

A következtetés pedig az volt, hogy  a múltbeli események előtörnek az életünkben, ha nem zárjuk le megfelelően. Ha nem vesszük észre, hogy a mélyen lapulnak a sérelmek, a fájdalmak és csak megpróbáljuk elfolytani őket, akkor előbb utóbb csak a felszínre tőrnek. “Ha nem vesszük észre, hogy  a hátunk mögött vannak, egyszer csak szembe jönnek velünk.”

Szükség van arra, hogy mindent átadjuk Istennek, Ő az, aki újat tud cselekedni az életünkben. Sajnos mi hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni. Jó ha megghalljuk a kérdést, ami talán felébreszt bennünket: „Ímé, újat cselekszem; most készül, avagy nem tudjátok még?”

Ha Istenre tekintünk, akkor a valóság a feje tetejére áll. Ő megadja azt, ami számunkra elképzelhetetlen, azt amiről álmodni se mernénk.

Mindannyian Isten egyedi, különleges alkotásai vagyunk. Mi önmagunk lehetünk, akik által Isten megtudja cselekedni mind azt a jót, amit előre elkészített.

Az új Istennek a terve velem.

 

Képek megtekinthetőek itt.

 

Last Updated on Thursday, 17 January 2013 12:31
 

Napi Ige

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerosítlek, meg is segítlek, sot gyozelmes jobbommal támogatlak. Ézs 41, 10

Cikkek

Powered by mod LCA

Képgaléria