Főmenü

Bejelentkezés

Látogatók

We have 11 guests online

Hangzavarban felismerhetjük-e Isten hangját? PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Monday, 12 November 2012 09:30

Sziasztok,

az alábbiakban néhány beszámolót olvashattok el a november 4-i istentiszteletről. A fényképeket megnézhetitek itt.

A ti beszámolóitokat is szivesen fogadjuk. Írjátok meg nekünk, hogy nektek mi tetszett vagy mi nem tetszett, mi az ami megfogott...egy gondolat, egy ének,...


"A téma  - zajban meghallani Isten hangját- olyan, amellyel keresztyénként jó sokat foglalkozik az ember.  Én sokszor csendben is nehezen hallom meg.
Jók voltak a zenészek, meg a rövid film is. Engem a személyes tapasztalatok ragadtak meg leginkább: akár Pituék története, vagy annak a példája, amikor egy vonatállomáson, nagy zajban meghalljuk annak a hangját, aki annyira, de annyira fontos nekünk, és aki a  nevünkön szólít."

K.Anna


Tetszett az hogy sokat énekeltünk, hogy a téma is érdekes volt és az hogy tényleg nem volt olyan unalmas, mint a régi,hagyományos istentiszteletek :)
K. Andi


"Nekem a legjobban az tetszett hogy filmrészecskék alapján történt a beszélgetés, melyeket a két nagy vászonra vetítettek ki. Ami gondolom mindenkinek tetszett, úgy mint nekem ,az az éneklés és az énektanulás volt.
Mindenkit szeretettel várunk a következő Keresztyén Ifjúsági Istentiszteletekre, ahol további érdekes témákról fogunk beszélni és eggyüttlétünket dallal fogjuk ünnepelni !"

H.Attila


Itt megnézhetitek az animációs filmet, amelyet az istentiszteleten megnéztünk.

ora


A alábbiakban pedig egy tanulságos kis történetet olvashattok el a témával kapcsolatban:


Természetfeletti hallás

Történt egyszer, hogy egy indián sétált egy nagy amerikai városban a nem indián barátjával. A New York-i Times Square környékén jártak. Éppen csúcsidő volt, tehát sokan nyüzsögtek az utcákon. Az autósok nyomták a dudákat, a taxisok csikorogva fordultak be az utcasarkokon, a város zaja szinte süketítő volt. Egyszer csak megszólalt az indián:
- Hallok egy tücsköt.
- Az nem lehet - mondta a barátja. - Ekkora zajban hogy lehetne meghallani egy tücsköt?
- Biztos vagyok benne, hallottam egy tücsköt!
- Ez őrültség! - mondta a barátja.
Az indián viszont egy kis ideig türelmesen figyelt, majd elindult az utca másik oldalára, ahol néhány bokor nőtt. Az ágak között megtalálta a tücsköt. A barátja álla leesett.
- Ez lehetetlen! Neked természetfölötti hallásod van.
- Nem - válaszolt a bennszülött -, az én fülem semmiben sem különbözik a tiédtől. A dolog csak azon múlik, hogy mire figyelsz jobban.
- Ez lehetetlen, én soha nem hallanék meg egy tücsköt ekkora zajban!
- Nem, az egész csak azon múlik, hogy mi a legfontosabb neked. Figyelj! Bemutatom.
Az indián kivett a zsebéből néhány érmét, majd a földre ejtette őket. Harmincméteres körzetben mindenki megfordult, hogy vajon az érme, ami leesett, nem az övék-e.
- Látod már, mire gondoltam? Az egész csak azon múlik, hogy mi az, ami fontos számodra.
Last Updated on Monday, 12 November 2012 10:21
 

Napi Ige

Az embernek pedig ezt mondta: Íme, az Úr félelme a bölcsesség, és a rossz kerülése az értelem.Jób 28, 28

Cikkek

Powered by mod LCA

Képgaléria