Főmenü

Bejelentkezés

Látogatók

We have 14 guests online

Hangzavarban felismerhetjük-e Isten hangját? PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Monday, 12 November 2012 09:30

Sziasztok,

az alábbiakban néhány beszámolót olvashattok el a november 4-i istentiszteletről. A fényképeket megnézhetitek itt.

A ti beszámolóitokat is szivesen fogadjuk. Írjátok meg nekünk, hogy nektek mi tetszett vagy mi nem tetszett, mi az ami megfogott...egy gondolat, egy ének,...


"A téma  - zajban meghallani Isten hangját- olyan, amellyel keresztyénként jó sokat foglalkozik az ember.  Én sokszor csendben is nehezen hallom meg.
Jók voltak a zenészek, meg a rövid film is. Engem a személyes tapasztalatok ragadtak meg leginkább: akár Pituék története, vagy annak a példája, amikor egy vonatállomáson, nagy zajban meghalljuk annak a hangját, aki annyira, de annyira fontos nekünk, és aki a  nevünkön szólít."

K.Anna


Tetszett az hogy sokat énekeltünk, hogy a téma is érdekes volt és az hogy tényleg nem volt olyan unalmas, mint a régi,hagyományos istentiszteletek :)
K. Andi


"Nekem a legjobban az tetszett hogy filmrészecskék alapján történt a beszélgetés, melyeket a két nagy vászonra vetítettek ki. Ami gondolom mindenkinek tetszett, úgy mint nekem ,az az éneklés és az énektanulás volt.
Mindenkit szeretettel várunk a következő Keresztyén Ifjúsági Istentiszteletekre, ahol további érdekes témákról fogunk beszélni és eggyüttlétünket dallal fogjuk ünnepelni !"

H.Attila


Itt megnézhetitek az animációs filmet, amelyet az istentiszteleten megnéztünk.

ora


A alábbiakban pedig egy tanulságos kis történetet olvashattok el a témával kapcsolatban:


Természetfeletti hallás

Történt egyszer, hogy egy indián sétált egy nagy amerikai városban a nem indián barátjával. A New York-i Times Square környékén jártak. Éppen csúcsidő volt, tehát sokan nyüzsögtek az utcákon. Az autósok nyomták a dudákat, a taxisok csikorogva fordultak be az utcasarkokon, a város zaja szinte süketítő volt. Egyszer csak megszólalt az indián:
- Hallok egy tücsköt.
- Az nem lehet - mondta a barátja. - Ekkora zajban hogy lehetne meghallani egy tücsköt?
- Biztos vagyok benne, hallottam egy tücsköt!
- Ez őrültség! - mondta a barátja.
Az indián viszont egy kis ideig türelmesen figyelt, majd elindult az utca másik oldalára, ahol néhány bokor nőtt. Az ágak között megtalálta a tücsköt. A barátja álla leesett.
- Ez lehetetlen! Neked természetfölötti hallásod van.
- Nem - válaszolt a bennszülött -, az én fülem semmiben sem különbözik a tiédtől. A dolog csak azon múlik, hogy mire figyelsz jobban.
- Ez lehetetlen, én soha nem hallanék meg egy tücsköt ekkora zajban!
- Nem, az egész csak azon múlik, hogy mi a legfontosabb neked. Figyelj! Bemutatom.
Az indián kivett a zsebéből néhány érmét, majd a földre ejtette őket. Harmincméteres körzetben mindenki megfordult, hogy vajon az érme, ami leesett, nem az övék-e.
- Látod már, mire gondoltam? Az egész csak azon múlik, hogy mi az, ami fontos számodra.
Last Updated on Monday, 12 November 2012 10:21
 

Napi Ige

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerosítlek, meg is segítlek, sot gyozelmes jobbommal támogatlak. Ézs 41, 10

Cikkek

Powered by mod LCA

Képgaléria