Főmenü

Bejelentkezés

Látogatók

We have 5 guests online

Ifjúsági istentisztelet PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Friday, 26 October 2012 09:29

Sziasztok,

Szépen lassan telnek a napok, a hetek, és arra ébredünk, hogy hamarosan újból ifjúsági istentiszteletre kerül sor.

Örömmel a szívünkben elmondhatjuk azt, hogy az első alkalom nagyon áldásos volt. Mint tudjátok a Két út áll előttem témát “boncolgattuk”.

Bizonyára mindenkinek egyénileg más momentum és más mondanivaló maradt meg az istentisztelet nyomán, de talán mindannyiotok emlékezetében ott él az érmés játék, a sós és édesvíz kísérlet, a filmrészletek, amelyek mind hozzájárultak a téma hatásosabb feldolgozásához.

Emlékeztek Jeruzsálem kapuira? Az északi tágas és a déli szoros kapura? Sokan a tágas kaput használták - amelyet széles utak követtek - arra, hogy bejussanak Jeruzsálembe és eljussanak a templomba. Ám itt fennállt az a veszély, hogy nagy tömeg volt és sokszor sokakat halálra tapostak.Kevesen értek el a templomig.

Mások a szoros kaput használták, amelyet keskeny utcák  követtek. Biztonságosabb volt eljutniuk a templomig.

Mindezt a hitéletünkre vonatkoztatva elmondhatjuk, hogy jó a szoros kaput és a keskeny utat választani.

Honnan tudjuk, hogy melyik a széles és melyik a keskeny út? Ha befogadtuk a szívünkbe Jézus Krisztust, akkor ő megnyitja szívünket és a szemünket arra, hogy ezt felismerjük és minden bizonnyal a keskeny utat választjuk majd.

Talán vannak, akik megtalálták már, de minden bizonnyal vannak, akik még keresik az utat. Akár megtaláltuk, akár nem fontos, hogy tápláljuk hitünket, fontos, hogy ne feledkezzünk meg a legjobb barátunkról, Jézusról.

Éppen ezért november 4-én újból ifjúsági istentiszteletet tartunk, ahol lelki táplálékban gazdagodhatunk, hálát adhatunk az Úrnak, dicsőíthetjük, és meköszönhetjük, hogy újból együtt lehetünk.

A táma: Hangzavarban felismerhetjük-e Isten hangját?

Szeretettel várunk benneteket. Gyertek derítsük ki együtt, hogy mik okoznak hangzavart az életünkben. Adjunk választ a kérdésre. Vajon meghallhatjuk-e, felismerhetjük-e Isten hangját vagy nem?

Az időpont november 4, este 18 óra.

Addig is az Úr legyen mindannyiunkkal.

ifj_ist_2_hangzavarban

Last Updated on Friday, 26 October 2012 14:03
 

Napi Ige

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek elott, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsoítsék a ti mennyei Atyátokat. Mt 5, 16

Cikkek

Powered by mod LCA

Képgaléria