Főmenü

Bejelentkezés

Látogatók

We have 9 guests online

Magyarkeci vendégek az imahét alkalmával PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Thursday, 23 February 2012 11:15

„ Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít

Fil. 4,13

 

Az egyetemes imahét alkalmával a szombati és vasárnapi istentiszteleten köztünk szolgált a magyarkéci gyülekezet lelkipásztora Mike Pál, aki nem egyedül érkezett hozzánk, hanem vele tartott a gyülekezetük gondnoka, valamint az ifjak is nagy örömünkre. Szombat délben érkeztek meg hozzánk és már az elején kiderült, hogy jól kijövünk majd egymással.

Az ebédet a fogadó családoknál fogyaszthatták el és azt követően az ifiteremben töltöttük az időt egészen az esti istentiszteletig. Nem is gondolnánk, hogy milyen jól összehozza a közösséget egy magát megmakacsoló vízcsap…J Azért ne próbáljátok ki. J

A szombat esti istentisztelet főtémája az volt, hogy  A Jó Pásztor átformál, az alapige pedig a  Zsolt 23: Mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem.

Istentiszteletet követően közösen vacsoráztunk templomunk alagsorában.

Mivel a vízcsap közösségformló ereje nem volt elégséges, úgy döntöttünk, hogy vacsora után elmegyünk bowlingozni. Három pályán játszodtunk, de szerintem öt is jól fogott volna, mivel szép számban voltunk együtt. Istennek legyen hála érte.

Kiderült, hogy született tehetségek is bujkálnak köztünk, hisz volt, aki azt állította magáról, hogy ő nem igazán tud játszani. Na és szerintetek ki nyerte meg a  játékot? Hát pont ő.

Úgy gondolom, hogy egy jó lehetőség volt arra, hogy jobban megismerjük egymást.

A vasárnap délelőtti istentisztelet főtémája a Krisztus uralma egyesít volt, az alapige pedig Aki győz, annak megadom, hogy velem együtt üljön királyi székemen. (Jel 3,21)

imahet_MikeP1

Hogy kinek mit üzent  Istennek igéje nem tudom. Számomra viszont azt, hogy járjak akár völgyben, akár hegycsúcson az Úr ott van mellettem, ő az, aki fogja kezem és megsegít akkor is ha elesek, és akkor is ha túl elbíznám magam. Ő ad erőt arra, hogy megtegyek bizonyos lépéseket, leküzdve félelmeimet, büszkeségemet, fájdalmaimat…

Ha bízok igéretében, akkor ki tudom mondani őszintén, hogy “Mindenre van erőm a Krisztusban, a ki engem megerősít.” Fil. 4,13

Kec_ifi5

A leki táplálék után, elfogyasztottuk a  testi táplálékot is. Sajnos már nagyon éreztük, hogy közel a búcsú pillanata, de ennek ellenére nagyon jót beszélgettünk és szomorúak voltunk, amikor abba kellett hagyni.

A búcsúzkodást egy jó kis hócsata zárta le.

Szívből reméljük, hogy Isten kegyelméből hamarosan újból találkozhatunk.

Képek megtekinthetőek itt.

 

 

Last Updated on Thursday, 23 February 2012 11:32
 

Napi Ige

Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma. Jsir 3, 22

Cikkek

Powered by mod LCA

Képgaléria