Főmenü

Bejelentkezés

Látogatók

We have 14 guests online

Ifi csendeshétvége Fugyivásárhelyen PDF Print E-mail
Written by Fekete Alpar   
Tuesday, 17 May 2011 23:59

A TIFI programjai között már hagyományossá vált az ifis csendeshétvége, amelyre minden év kezdetén sor kerül.

Idén ez az alkalom március 18-a  és 20-a között zajlott a Nagyvárad melletti Fugyivásárhelyen. A szórakozás, fürdőzés mellett próbáltunk elcsendesedni, hiszen ez volt az elsődleges célunk.

A hétvége témájául az ifisek a Szent Lélek erejét választották.

Ezen téma keretén belül próbáltunk választ keresni arra, hogy ki is a Szent Lélek, hogyan van jelen az életünkben és milyen gyümölcsei vannak.

Többek közt a következő gondolatok fogalmazódtak meg bennünk:  a Szent Lélek ereje hasonlít a gravitációs erőhöz azzal a különbséggel, hogy nem lefele, hanem felfele húzó erő, felemelő erő.

A Lélek titokzatos, de munkája és gyümölcse életünkben nyilvánvaló.

Az ember életében a lefele húzó erőt az ember ego-ja képviseli, és a Lélek felemelő ereje akkor tud igazán megnyilvánulni az életünkben, ha képesek vagyunk önmagunkat legyőzni.

DSC02083

Ez nem egy könnyű feladat. Ez egy harc. A Lélek szembesít önmagunkkal, ha hagyjuk és megmutatja, hogy melyek azok a rossz szokások, amelyek szerintünk nem is olyan rosszak. A Lélek az, aki megtanít arra, hogy hogyan kell szembeszállni ezzel.

Azok, akik megtapasztalják a Lélek erejét életükben, azok  hihetetlen szabadságot is kapnak egyben.

A legnagyobb szabadságot pedig akkor tapasztalhatjuk meg, amikor nem vagyunk lekötözve önmagunktól, szokásainktól, bálványainktól, cselekedeteinktől, hanem akkor, amikor egyéni akaratunk megegyezik Isten akaratával.

A legnehezebb dolog egy hullámhosszon lenni Istennel. Viszont ha keresztényeknek valljuk magunkat, akkor próbálkozni kell, nem saját erőnkre hagyatkozva, hanem Istenre. Hagynunk kell, hogy Ő munkálkodjon Lelke által mibennünk, hagynunk kell hogy átformáljon bennünket, olyanokká, amilyeneknek látni szeretne bennünket.

Mindenki bizonyára elraktározta a számára fontosnak vélt gondolatokat, és bízunk abban, hogy nem volt hiábavaló az együtt eltöltött idő.

“Ama vigasztaló pedig, a Szent Lélek, akit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek.”János 14,26

Több kép megnézhető itt.

Last Updated on Sunday, 24 July 2011 20:41
 

Napi Ige

Boldog ember az, aki az Úrba veti bizodalmát, nem igazodik a kevélyekhez és az elvetemült hazugokhoz. Zsolt 40, 5

Cikkek

Powered by mod LCA

Képgaléria