Főmenü

Bejelentkezés

Látogatók

We have 18 guests online

Isten hozott a TIFI oldalára
Miért vagyok áldott PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Monday, 28 January 2013 12:08
5dik_ifj_istentisztelet
Last Updated on Monday, 28 January 2013 12:11
 
Mi az új? PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Thursday, 17 January 2013 12:10

A negyedik ifjúsági istentiszeteleten arra a kérdésre kerestük a választ, hogy Mi az új?

Mi  emberek mindig az újat keressük, szeretnénk valami újat, maradandót alkotni. Kreatívak akarunk lenni.Gondolhatunk a mindig megújuló divatra, a bevásárló központokban megjelenő újabb és újabb termékekre, egy úja autóra, egy új telefonra,stb. Viszont gondolhatunk másképp is az újra.

Az értelmező kéziszótár a kreativitás alatt alkotóerőt, teremtőerőt ért. Felmerült a kérdés, h talán szeretnénk istenek lenni? Ez merészen  hangzik, de ha az első emberpár viselkedését vesszük alapul, akkor talán kifejezés szintjén nem is annyira irreális.

A semmiből akarunk újat alkotni. Az édenkertben Éva újat akart és aztán Ádám is. Olyanok akartak lenni, mint Isten. Mindentudóak. Mi is mindent szeretnénk tudni. Mindentudás birtokában akarunk lenni.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy nem mi teremtjük meg az újat.Minden tárgyi dolgot megújíthatunk a környezetünkben és mégis egy idő után ürességet érzünk. Talán nem lelki megújulásra lenne szükségünk…?

“Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Általa a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, a melyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk.”

Ő előre elkészített számunkra mindent, azt is amit mi el sem tudunk képzelni.

Az alapige a következő volt:

“Ne emlékezzetek a régiekről, és az előbbiekről ne gondolkodjatok! Ímé, újat cselekszem; most készül, avagy nem tudjátok még? Igen, a pusztában utat szerzek, és a kietlenben folyóvizeket.”

A következtetés pedig az volt, hogy  a múltbeli események előtörnek az életünkben, ha nem zárjuk le megfelelően. Ha nem vesszük észre, hogy a mélyen lapulnak a sérelmek, a fájdalmak és csak megpróbáljuk elfolytani őket, akkor előbb utóbb csak a felszínre tőrnek. “Ha nem vesszük észre, hogy  a hátunk mögött vannak, egyszer csak szembe jönnek velünk.”

Szükség van arra, hogy mindent átadjuk Istennek, Ő az, aki újat tud cselekedni az életünkben. Sajnos mi hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni. Jó ha megghalljuk a kérdést, ami talán felébreszt bennünket: „Ímé, újat cselekszem; most készül, avagy nem tudjátok még?”

Ha Istenre tekintünk, akkor a valóság a feje tetejére áll. Ő megadja azt, ami számunkra elképzelhetetlen, azt amiről álmodni se mernénk.

Mindannyian Isten egyedi, különleges alkotásai vagyunk. Mi önmagunk lehetünk, akik által Isten megtudja cselekedni mind azt a jót, amit előre elkészített.

Az új Istennek a terve velem.

 

Képek megtekinthetőek itt.

 

Last Updated on Thursday, 17 January 2013 12:31
 
Ifjúsági istentisztelet PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Friday, 04 January 2013 15:39
4ifj_ist_mi_az_uj
 
Adventi vacsora PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Thursday, 03 January 2013 17:21
Sziasztok,
Íme néhány beszámoló és fénykép az adventi vacsoráról:

"Azért vagyok hálás, elsősorban Istennek, majd nektek is, hogy az örömöt, elfogadást, vendégszeretet, a közösség erejét
megtapasztalhattuk, megérezhették azok a lakóink is, akik nem tudják, hogy ilyen is létezik.
Másnap kiértékeltük a kiruccanást, és szinte mindenki elmondta, hogy mennyire jó volt neki ott lenni. Jó volt az igehirdetés, a zene, az hogy nem kellett állandóan felállni :) happy.
Látni a fiatalokat is, akik természetesek és látszik rajtuk, hogy hitelesen és önazonosan élik meg  hitüket, szerelmüket, kapcsolataikat.
Az is jó volt (a pizza mellett ;) winking bekapcsolódhattak a játékba. Valaki azt mondta, hogy 3 hónappal ezelőtt kiment volna cigizni, de most élvezte, hogy beszélgethet játszódhat. Nem természetes ez mindenkinek."
Szeretettel,
Bartha Éva
Pszichológus
Bonus Pastor Alapítvány

"Szép a templom, becsületes gyülekezet. Tetszett a fiatalok hozzáállása. Látszott a fiatalság ereje. Más hívő fiatalok, olyan begárgyult szentfazakok, ezek meg nagyon természetesek voltak."
Attilacsoportkep

A többi kép itt nézhető meg.
Last Updated on Thursday, 03 January 2013 17:56
 
Tükröm tükröm, mondd meg nékem PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Monday, 10 December 2012 14:09

Vasárnap este eléggé lehangoltam érkeztem meg a tóközi ifi istentiszteletre. Nem voltak nagy elvárásaim, csak vágytam egy helyre, egy alkalomra, ahol elcsendesedhetek, ahol valaki nem csak úgy megszokásból, rutinosan, hanem szívéből hirdeti az evangéliumot, Isten üzenetét… Reméltem, hogy ez az alkalom ilyen lesz…

Imre István előadásaiban nagyon tetszik az, hogy nem szépítgeti a valóságot, nem kerülgeti a „forró kását”, hanem konkrétan és határozottan kimondja azt, amit Isten a szívére helyezett. És nekem pont ez kellett! Jó volt szembesülni azzal, hogy a legtöbb dolgot azért teszem az életemben, mert keresem az elveszett Paradicsom hangulatát. Fontos üzenet volt az is, hogy az élet nehézségein nem kell felháborodni, hanem ennek megfelelően kell berendezni a mindennapjainkat… Jézusban az a jó (többek között), hogy nem árul zsákbamacskát. Soha nem mondta azt, hogy az Ő követése egy álomutazás lesz… sőt… De felelős ember vagyok, akinek van lehetőségem a változásra és a változtatásra! Döntéseim, és nem a körülményeim határozzák meg azt, hogy ki vagyok!

Az Úrvacsora volt számomra a csúcspont! Végre nemcsak egy üres szertartáson vettem részt, hanem valóban Isten bűnbocsátó kegyelmének a jegyeit vettem magamhoz, és megerősödhetett bennem az a vágy és elhatározás, hogy hálából az Ő kegyelméért és bűnbocsátó szeretetéért egész életemet az Ő dicsőségére akarom élni!!!

A fiatalok kedvessége és vendégszeretete pedig csak fokozta az örömömet és a hálámat!

Mindig csodálattal, hálával és örömmel tölt el az, amikor azt látom és tapasztalom, hogy emberek eszközzé tudnák válni Teremtőjük kezében… Ti ilyen eszközök voltatok Isten kezében, drága tóközi fiatalok!

Minden dicsőség egyedül Istené legyen!!!

 

Oláh Krisztián

 

adventi_koszoru

A fényképeket megnézhetitek itt.

Last Updated on Monday, 10 December 2012 14:41
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 2 of 5

Napi Ige

Jó csendben várni az Úr szabadítására. Jsir 3, 26

Cikkek

Powered by mod LCA

Képgaléria