Főmenü

Bejelentkezés

Látogatók

We have 11 guests online

Isten hozott a TIFI oldalára
Adventi vacsora PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Thursday, 06 December 2012 16:33

adventi_vacsi

Sziasztok,

december 16án a már hagyományossá vált Adventi vacsorára kerül sor.Mindenkit szertettel várunk 18 órai kezdettel.Részvételi szándékotokat jelezzétek Székely Józsinál vagy Cinege Emesénél. A részvételi díj 15 lej/fő. további részletek hamarosan. A múlt évben készült képeket megtekinthetitek itt.

Last Updated on Thursday, 06 December 2012 16:41
 
Ifjúsági istentisztelet PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Thursday, 22 November 2012 09:41

Sziasztok,

Gondolkodtatok már el azon, hogy mi mindennek és kiknek akarunk megfelelni a hétköznapokban?

Azon, hogy tulajdonképpen sokszor mások által előírt normáknak, elvárásoknak akarunk eleget tenni ?

Előfordul  sok esetben az is, hogy mi állítunk fel magunkkal szembe szabályokat, amelyek olykor  -bármilyen furcsán is hangzik – tévesek lehetnek, mert a másokkal szembeni megfelelni akarás befolyásolja.

Sokszor elhangzik  az állítás, hogy  azért nem olvassák a Bibliát az emberek, mert az tulajdonképpen egy szabálykönyv, és a szabályok betartása korlátozza őket.

Valóban így van ez? Nem lehetséges, hogy közben észre sem veszik,vesszük, hogy akaratunkon kívül szabályok sokaságának akarunk megfelelni? Nem lehetséges az, hogy mindez negatívan hat a személyiségünk fejlődésére?

Nem lenne jobb kikérni Isten véleményét az életünkre, a viselkedésünkre, a kapcsolatainkra,stb. vonatkozóan? Nem lenne jobb ha engednénk, hogy Isten az Igén keresztül közölje velünk az ő akaratát?

A következő ifiistentisztelet témája nem más, mint “Tükröm tükröm, mondd meg nékem...”. Valójában az is lehetne, hogy “Istenem Istenem, mondd meg nékem…”

Találkozunk december 2án, és belenézünk a tükörbe.:)

Szeretettel várunk!

3_ifj_ist_tukrom_advent1v

Last Updated on Thursday, 22 November 2012 10:17
 
Hangzavarban felismerhetjük-e Isten hangját? PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Monday, 12 November 2012 09:30

Sziasztok,

az alábbiakban néhány beszámolót olvashattok el a november 4-i istentiszteletről. A fényképeket megnézhetitek itt.

A ti beszámolóitokat is szivesen fogadjuk. Írjátok meg nekünk, hogy nektek mi tetszett vagy mi nem tetszett, mi az ami megfogott...egy gondolat, egy ének,...


"A téma  - zajban meghallani Isten hangját- olyan, amellyel keresztyénként jó sokat foglalkozik az ember.  Én sokszor csendben is nehezen hallom meg.
Jók voltak a zenészek, meg a rövid film is. Engem a személyes tapasztalatok ragadtak meg leginkább: akár Pituék története, vagy annak a példája, amikor egy vonatállomáson, nagy zajban meghalljuk annak a hangját, aki annyira, de annyira fontos nekünk, és aki a  nevünkön szólít."

K.Anna


Tetszett az hogy sokat énekeltünk, hogy a téma is érdekes volt és az hogy tényleg nem volt olyan unalmas, mint a régi,hagyományos istentiszteletek :)
K. Andi


"Nekem a legjobban az tetszett hogy filmrészecskék alapján történt a beszélgetés, melyeket a két nagy vászonra vetítettek ki. Ami gondolom mindenkinek tetszett, úgy mint nekem ,az az éneklés és az énektanulás volt.
Mindenkit szeretettel várunk a következő Keresztyén Ifjúsági Istentiszteletekre, ahol további érdekes témákról fogunk beszélni és eggyüttlétünket dallal fogjuk ünnepelni !"

H.Attila


Itt megnézhetitek az animációs filmet, amelyet az istentiszteleten megnéztünk.

ora


A alábbiakban pedig egy tanulságos kis történetet olvashattok el a témával kapcsolatban:


Természetfeletti hallás

Történt egyszer, hogy egy indián sétált egy nagy amerikai városban a nem indián barátjával. A New York-i Times Square környékén jártak. Éppen csúcsidő volt, tehát sokan nyüzsögtek az utcákon. Az autósok nyomták a dudákat, a taxisok csikorogva fordultak be az utcasarkokon, a város zaja szinte süketítő volt. Egyszer csak megszólalt az indián:
- Hallok egy tücsköt.
- Az nem lehet - mondta a barátja. - Ekkora zajban hogy lehetne meghallani egy tücsköt?
- Biztos vagyok benne, hallottam egy tücsköt!
- Ez őrültség! - mondta a barátja.
Az indián viszont egy kis ideig türelmesen figyelt, majd elindult az utca másik oldalára, ahol néhány bokor nőtt. Az ágak között megtalálta a tücsköt. A barátja álla leesett.
- Ez lehetetlen! Neked természetfölötti hallásod van.
- Nem - válaszolt a bennszülött -, az én fülem semmiben sem különbözik a tiédtől. A dolog csak azon múlik, hogy mire figyelsz jobban.
- Ez lehetetlen, én soha nem hallanék meg egy tücsköt ekkora zajban!
- Nem, az egész csak azon múlik, hogy mi a legfontosabb neked. Figyelj! Bemutatom.
Az indián kivett a zsebéből néhány érmét, majd a földre ejtette őket. Harmincméteres körzetben mindenki megfordult, hogy vajon az érme, ami leesett, nem az övék-e.
- Látod már, mire gondoltam? Az egész csak azon múlik, hogy mi az, ami fontos számodra.
Last Updated on Monday, 12 November 2012 10:21
 
Ifjúsági istentisztelet PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Friday, 26 October 2012 09:29

Sziasztok,

Szépen lassan telnek a napok, a hetek, és arra ébredünk, hogy hamarosan újból ifjúsági istentiszteletre kerül sor.

Örömmel a szívünkben elmondhatjuk azt, hogy az első alkalom nagyon áldásos volt. Mint tudjátok a Két út áll előttem témát “boncolgattuk”.

Bizonyára mindenkinek egyénileg más momentum és más mondanivaló maradt meg az istentisztelet nyomán, de talán mindannyiotok emlékezetében ott él az érmés játék, a sós és édesvíz kísérlet, a filmrészletek, amelyek mind hozzájárultak a téma hatásosabb feldolgozásához.

Emlékeztek Jeruzsálem kapuira? Az északi tágas és a déli szoros kapura? Sokan a tágas kaput használták - amelyet széles utak követtek - arra, hogy bejussanak Jeruzsálembe és eljussanak a templomba. Ám itt fennállt az a veszély, hogy nagy tömeg volt és sokszor sokakat halálra tapostak.Kevesen értek el a templomig.

Mások a szoros kaput használták, amelyet keskeny utcák  követtek. Biztonságosabb volt eljutniuk a templomig.

Mindezt a hitéletünkre vonatkoztatva elmondhatjuk, hogy jó a szoros kaput és a keskeny utat választani.

Honnan tudjuk, hogy melyik a széles és melyik a keskeny út? Ha befogadtuk a szívünkbe Jézus Krisztust, akkor ő megnyitja szívünket és a szemünket arra, hogy ezt felismerjük és minden bizonnyal a keskeny utat választjuk majd.

Talán vannak, akik megtalálták már, de minden bizonnyal vannak, akik még keresik az utat. Akár megtaláltuk, akár nem fontos, hogy tápláljuk hitünket, fontos, hogy ne feledkezzünk meg a legjobb barátunkról, Jézusról.

Éppen ezért november 4-én újból ifjúsági istentiszteletet tartunk, ahol lelki táplálékban gazdagodhatunk, hálát adhatunk az Úrnak, dicsőíthetjük, és meköszönhetjük, hogy újból együtt lehetünk.

A táma: Hangzavarban felismerhetjük-e Isten hangját?

Szeretettel várunk benneteket. Gyertek derítsük ki együtt, hogy mik okoznak hangzavart az életünkben. Adjunk választ a kérdésre. Vajon meghallhatjuk-e, felismerhetjük-e Isten hangját vagy nem?

Az időpont november 4, este 18 óra.

Addig is az Úr legyen mindannyiunkkal.

ifj_ist_2_hangzavarban

Last Updated on Friday, 26 October 2012 14:03
 
Konfirmandus tábor Poroszlón (Tisza tó) PDF Print E-mail
Written by Fekete Alpar   
Saturday, 07 July 2012 19:23
Konfirmandus tábor Poroszlón (Tisza tó)
Az Érdliget -i testvérgyülekezetünk szervezésében, Poroszlóra (Tisza tó), ifitáborba hívta meg  gyülekezetünk fiataljait.
Az érdligeti ifjakkal való első találkozásunkkor a megismerkedés könnyedén történt, s a baráti szálak hamar összefonódtak. Nem kellett sokat várni ahhoz, hogy az együvétartozás örömét ne tapasztaljuk meg.
Az élménydús programok összeforrt csapattá alakították a 24 fős tinitábort.
Eger várában, a Hősök Termében az “Egri csillagok” c. regény hőseivel találkoztunk – Dobó István várkapitány síremlékére vésett igevers ma is visszhangozza azt, Akiben hitt: “Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára megáll a por fölött, s ha ez a bőröm lefoszlik is, testemben látom meg az Istent.” (Jób 19, 25)
A Tisza tó deltájában izgalmas kenuzásban lehetett részünk. A természet látványa lenyűgöző volt: a sűrű sás által szegélyezett útvonal, a fák árnyékában kanyarodó keskeny viziutak, a tavirózsák szépsége, a vadrucák, hattyúk, gémek társaságában órákhosszat evezni felüdítő volt. Még a hortobágyi kánikula sem szegte kedvünket.
A strandolás, a pizza-vacsorákat követő foci EB elődöntőinek végigszurkolása … egyszóval minden adva volt, hogy jól érezze magát az ifjúság.
A pergő napi eseményeket keretbe foglalta a reggeli és az esti közös áhitatok megtartása. Az egyik áhitat fontos gondolata: Zákeus, a mindenhájjal megkent vámszedő, mindent megtett annak érdekében, hogy Jézussal találkozhasson, még azzal sem törődött, hogy a fa tetején sokak szemében nevetségessé vált.
Honnan való volt ez a vágy? Mi hajtotta őt, hogy találkozzon a Szabadítóval? Ma, hogyan lehet találkozni Jézussal, az üdvözitővel? - ilyen és ehhez hasonló kérdések jelentkeztek a közös beszélgetésünk során.
Hiszem, hogy a két gyülekezet ifjainak találkozása a Jézussal való találkozás vágyát fokozta.
Ez úton szeretném megköszönni az érdligeti gyülekezet lelkipásztorának, Literáty Zoltánnak, a tábor megszervezését, vezetését és nem utolsó sorban az ifjaink anyagiakban történő támogatását.
Visky Péter
Az Érdliget -i testvérgyülekezetünk szervezésében, Poroszlóra (Tisza tó), ifitáborba hívta meg  gyülekezetünk fiataljait.
Az érdligeti ifjakkal való első találkozásunkkor a megismerkedés könnyedén történt, s a baráti szálak hamar összefonódtak. Nem kellett sokat várni ahhoz, hogy az együvétartozás örömét ne tapasztaljuk meg.
Az élménydús programok összeforrt csapattá alakították a 24 fős tinitábort.
poroszlo201205
Eger várában, a Hősök Termében az “Egri csillagok” c. regény hőseivel találkoztunk – Dobó István várkapitány síremlékére vésett igevers ma is visszhangozza azt, Akiben hitt: “Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára megáll a por fölött, s ha ez a bőröm lefoszlik is, testemben látom meg az Istent.” (Jób 19, 25)
A Tisza tó deltájában izgalmas kenuzásban lehetett részünk. A természet látványa lenyűgöző volt: a sűrű sás által szegélyezett útvonal, a fák árnyékában kanyarodó keskeny viziutak, a tavirózsák szépsége, a vadrucák, hattyúk, gémek társaságában órákhosszat evezni felüdítő volt. Még a hortobágyi kánikula sem szegte kedvünket.
A strandolás, a pizza-vacsorákat követő foci EB elődöntőinek végigszurkolása … egyszóval minden adva volt, hogy jól érezze magát az ifjúság.
A pergő napi eseményeket keretbe foglalta a reggeli és az esti közös áhitatok megtartása. Az egyik áhitat fontos gondolata: Zákeus, a mindenhájjal megkent vámszedő, mindent megtett annak érdekében, hogy Jézussal találkozhasson, még azzal sem törődött, hogy a fa tetején sokak szemében nevetségessé vált.
Honnan való volt ez a vágy? Mi hajtotta őt, hogy találkozzon a Szabadítóval? Ma, hogyan lehet találkozni Jézussal, az üdvözitővel? - ilyen és ehhez hasonló kérdések jelentkeztek a közös beszélgetésünk során.
Hiszem, hogy a két gyülekezet ifjainak találkozása a Jézussal való találkozás vágyát fokozta.
Ez úton szeretném megköszönni az érdligeti gyülekezet lelkipásztorának, Literáty Zoltánnak, a tábor megszervezését, vezetését és nem utolsó sorban az ifjaink anyagiakban történő támogatását. Kepek megtekinthetok ITT.
Visky Péter
Last Updated on Saturday, 07 July 2012 20:46
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 3 of 5

Napi Ige

Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked. Mt 6, 3-4

Cikkek

Powered by mod LCA

Képgaléria