Élő közvetités
FŐMENÜ
VÍZIÓ
Isten országát örömmel építő nyitott közösség.
Ki olvas minket?
We have 8 guests online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Kolozsvár-Tóvidéki Református Egyházközség
Áldott húsvéti ünnepeket kivánunk! Print

Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és akit elküldtél: Jézus Krisztust.” (Jn 17, 3)

Örök élet? Mi az?

Mi általában – ha ez a téma egyáltalán szóba jön – úgy gondoljuk, hogy az örökélet az, ami majd a síron túl nyílik meg annak, akinek megnyílik. Ki tudja kinek?!

Nos, tegyük félre a hitetlenségből fakadó bizonytalanságainkat, mert az örökélet itt és most, földi életed idejében kezdődik! Mégpedig az egy, igaz Istennek a feltámadt Jézus Krisztus megismerése által történik. Itt a megismerés szó nem egy intellektuális, értelmi tevékenységet jelent csupán, hanem bibliai értelemben azt a legmélyebb és legtitokzatosabb kapcsolatot, melyet a házastársak egymás között a legbensőségesebben élnek meg.

A golgotai kereszten éppen annak a nagy boldog fölismerése történik, hogy én mindenestől az Istené vagyok! Isten pedig, egészen az enyém! Ezt a bensőséges kapcsolatot pedig, még az ásó-kapa és nagyharang sem választhatja el többé.

Jertek, ünnepeljünk együtt, és mélyitsük el Isten-ismeretünket.

Utolsó módosítás: 2015.04.04
 
A karácsonyi ünnepkör instentiszteleteinek rendje - 2018 Print
 • December 16. Advent III. vasárnapja
  • 10:00 – Adventi zenés istentisztelet
  • 11:30 – Adventi vásár és szeretetvendégség
  • 17:00 – Ifjú házasok adventi vacsorája
 • December 18 – 23.
  • Esténként, 18:00 órakor karácsonyra felkészítő áhítatok
 • December 20.
  • 18:00 órakor Tálentum Református Iskola gyermekei karácsonyi ünnepélye
 • December 23. advent IV. vasárnapja
  • 10:00 – Istentisztelet
 • December 24. Szenteste
  • 17:00 – Gyermekek, ifjak karácsonyi ünnepélye
  • 18:00 – Karácsonyi evangélium – áhítat a templomunk alagsorában
 • December 25. Karácsony I. napja
  • 10:00 és 17:00 órától úrvacsorás istentiszteletek
  • 17:00 - Úrvacsorás istentisztelet a Fébé Otthonban
 • December 26. Karácsony II. napja
  • 10:00 – Istentisztelet
 • December 27. Karácsony III. napja
  • 10:00 – Istentisztelet
 • December 30. Vasárnap
  • 10:00 – Istentisztelet
 • December 31. Hétfő
  • 18:00 – Óesztendei istentisztelet
 • 2019 Január 1. Kedd
  • 10:00 – Újesztendei istentisztelet

Történt pedig azokban a napokban, hogy Augusztusz császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet … És történt, hogy amíg ott voltak [Betlehemben], eljött szülésének ideje, és megszülte elsőszülött fiát.” – Lk 2, 1. 6-7

A közeljövőben, és erre mi mindannyian bizonyosan számíthatunk, olyan nagy változásokat előidéző történések lesznek, melyek alaposan meg fogják próbálni az embert – hangzott el egy neves kolozsvári tudós prófétikus kijelentése, valamikor ősszel, a Kolozsvári Akadémiai Bizottság által szervezett tudományos ülésszakon.
A római birodalom nagy hatalommal rendelkező császára népszámlálást rendelt el, s ezzel „az egész földön” igazi népvándorlást idézett elő. Ezért kellett Józsefnek és az áldott állapotban levő Máriának is elindulnia Betlehem felé, József ugyanis a Dávid házából való volt.
Könnyen el lehet képzelni ma is, hányan és hányan szidhatták a parancsot kiadó császárt. Dúlnak a világ politikai játszmái, és ezt – mint minden időben – egyesek úgy élik meg, hogy a fejük felett hatalmasságok intézik sorsukat kényük-kedvük szerint; mások pedig kétségbeesetten arról beszélnek, hogy már megint valakik „illetéktelenül kotorásznak a zsebükben”, abszurd adókat vetnek ki és még a népszámlálásért is fizetni kell.
De történt abban az időben más is: megszületett Jézus, a világ Megváltója! Létezésünk legsötétebb mélységébe jön el a Mindenható Isten, akinek kezében a világtörténelem nem egyéb, mint üdvözítő munkájának az eszköze.
Világunkban ma is találkozhatunk a megváltásra utaló jelekkel, például akkor, amikor kiszólíttatunk az üres karácsonyi romantikából, vagy amikor Jézus megszabadítja azt, aki önző módon saját elfoglaltságának a fogja, és a felebarát szükségei iránt teszi érzékennyé.
„… és megszülte elsőszülött fiát”, adja hírül az Evangélium, és ezzel együtt kezdetét vette egy teljesen más alapon történő „összeiratás” is: az a nyilvántartás, mely azóta is nyitva áll azok számára, „akik jönnek a nagy nyomorúságból” és „akik ruhájukat megfehérítették a Bárány vérében” (Jel 7, 14). Ők azok, akik nagy örömmel élik át, hogy minden „adóságukat” a kegyelmes Isten elengedte.
Adja Isten, hogy gyülekezetünkben nap mint nap növekedhessék a megváltottak serege.

Visky Péter
lelkipásztor

Utolsó módosítás: 2018.12.19
 
ÁLDOTT PÜNKÖSDI ÜNNEPET! Print

Pünkösd ünnepén az istentiszteletek rendje:

Június 8.

Pünkösd I. napja:

De. 10:00 és du. 5:00 órától úrvacsorás istentiszteletek

Június 9.

Pünkösd II. napján:

De. 10:00 és du. 5:00 órától istentisztelet

Június 10.

Pünkösd III.

De. 10:00 órától istentisztelet

19:00 óra: BétaKáfé

Pünkösd ma

A Szentlélek ma is mindannyiónkat egyetlen nagy, emberi képeségeinket messze fölülmúló lehetőséggel szembesít: a megtéréssel. Ez pedig nem egyébb, mint annak világos felismerése, hogy elemi érdekünk fűződik ahhoz, hogy Jézus Krisztus megváltó kegyelme által éljünk, és Őt kövessük.

A Szentlélek ma is értelmetlenné teszi a magunk mentegetését, és ez isteni követelmény elháritását. Nincs kivétel! Még a “jó ember” sem kerülheti meg a kérdést: kicsoda számomra Jézus Krisztus? S ha mégis, valaki önmagára nézve ezt az isteni felhívást feleslegesnek és korszerütlennek tartja, bizony gonoszabbul viselkedik, mint a parázna és mint a minden hájjal megkent gazfickó, mivelhogy magát büntelennek, azaz Krisztus keresztre feszítése eseményében magát ártatlannak minősíti.

A Szentlélek ma is minden típusú “igehirdetést” fölhasznál a megtartó evangélium terjesztése céljából: történjen ez a templom falain belül, a klasszikus értelemben vett emberi szó által, vagy a kultikus téren kivül, a mindennapok forgatagában úgy, mint az egymás őszinte befogadásában, a szelíd és a mosoly által megszépített tekintetekben, a munkahelyen a minőségi munka elvégzésében, a fiatalházasok gyermekek vállalásában és nevelésében, az idősödő szülők tisztelésében, az egymás terhének hordozásában, az egyenesség minden szinten való megélésében és az abból számazó következmények bátorságos vállalásában, a testi/lelki szenvedések értelmének fölfedezésében, …, ezek mind az újjá teremtő Szentlélek közöttünk és bennünk munkálkodó jelenlétéről tesznek bizonyságot.

A ma megtapasztalható szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás, …, a Szentlélek egyértelmű munkájának tudható be. Ott ahol a “Lélek gyümölcseit “ kimondhatatlan éhséggel izlelgetik, és megélik, kétségtelen, hogy maga a Szentlélek van jele.

Különös az, hogy az emberiség történelmében – a régmúlt és a jelen eseményeiben egyaránt – az Örökkévaló Isten következetesen alkalmazott szeretet-munkája összefüggéseit egyszerű halászemberek vették észre! Azok, akik korábban Isten Fiát félelemből megtagadták és elhagyták, egyszercsak a Szentlélek “zúgásának” sodrásába kerülve, szívüket elszánttá, nyelvüket szentté téve, bátorságosan előállnak a megtartatás evangéliumát prédikálni, az örömüzenetet, az új életben való járás lehetőségét. Sőt: a saját életük kockáztatásával is bizonyságtevő életet élnek.

Ez a “pünkösdi prédikáció” (ld. Csel 2, 14-36) a Szentlélek által hozzánk is elérkezett, és e világban marad annak végezetéig.

Visky Péter, lelkipásztor

Utolsó módosítás: 2014.06.06
 
Keresztkérdések/Alpha kurzus – 2012/II Print

Program:

Szeptember 16. (vasárnap) - 18:00 óra. A kereszténység unalmas, hazug és elavult?
Szeptember 20 (csüt.) Kicsoda Jézus? (19:00)
Szeptember 27. (csüt.) Miért halt meg Jézus? (19:00)
Október 4. (csüt.) Hogyan lehetek biztos a hitemben? (19:00)
Október 11. (csütörtök) Miért és hogyan olvassam a Bibliát? (19:00)
Október 18. (csüt.) Miért és hogyan imádkozzam? (19:00)
Október 25. (csüt.) Hogyan vezet minket Isten? (19:00)
November 1. (csüt.) Hogyan állhatok ellene a gonosznak? (19:00)
November 3 - 4. (csendes hétvége) A Szentlélek

Kicsoda a Szlélek?
Mit tesz a Szlélek?
Hogyan telhetek be Szlélekkel?
Hogyan hozhatom ki a legtöbbet az életemből?

November 8. (csüt.) Miért és hogyan beszéljek másoknak Jézusról? (19:00)
November 15. (csüt.) Isten ma is gyógyít? (19:00)
November 22. (csüt.) Mi az egyház? (19:00)

Bejelentkezni a 0755/489483 telefonszámon vagy a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it email címen lehet.

bb részletet az alpha kurzusról egy régebbi cikkben lehet olvasni.

Utolsó módosítás: 2015.05.19
 
Szenteste 2016 Print
Szenteste így ünnepeltünk a gyülekezetünk közösségében:
(A fotókat Nyakas Attila készítette)

énekek

Utolsó módosítás: 2016.12.27
 
«  Start  Prev  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  Next  End  »

Page 11 of 36
NAPI IGE
"Örvendeznek általad, akik szeretik nevedet." Zsolt 5,12b
Hírek

2019 November 22
2019 October 10
2019 September 14
TÓKÖZHÍR
Újdonságok