Élő közvetités
FŐMENÜ
VÍZIÓ
Isten országát örömmel építő nyitott közösség.
Ki olvas minket?
We have 5 guests online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Konfirmandus tábor Poroszlón (Tisza tó)
Konfirmandusok

Képes beszámolóhoz kattintson a képre, szöveges beszámolót megtalálja a www.tokoz.ro/tifi oldalon.

Utolsó módosítás: 2016.01.23
 
Szentháromságvasárnapi kórustalálkozó - 2012
Kórus

Június 3 -án, a Kétágú templomban, a hagyományosan megrendezett szentháromságvasárnapi kórustalálkozón, gyülekezetünk énekkara is jelen volt.
Az "Isten emberének imádsága" (90. Zsoltár) című Gárdonyi Zoltán zsoltárfeldolgozását, gyülekezetünk énekkara a Kétágű templom énekkarával közösen adták elő.

Néhány ének meghallgatható itt.

Utolsó módosítás: 2012.07.06
 
Kenya nap
Hírek

Utolsó módosítás: 2012.05.31
 
Csendes hétvége a Hargitán - 2012. május 18-20
Beszámoló

,,Ti vagytok a földnek savai; ha pedig a só megízetlenűl, mivel sózzák meg? Nem jó azután semmire, hanem hogy kidobják és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthetik el a hegyen épített város. Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fényljék mindazoknak, a kik a házban vannak. Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” (Máté ev.5.13-16)

Érdekes és erős téma egy csendes hétvégére. Mélyen elgondolkoztató és önellemzésre késztető. A mindennapok zajától fáradt elcsendesülésre, megnyugvásra vágyó lélek Isten közelségét keresi. Erre a legalkalmasabb hely a Hargita Tábor, messze a város porától, morajától, a fenyvesek lágy ölében.

A négy órás út végén, mely kanyargós lejtőkön és erdők borította meredek szakadékok mentén vezetett, egy csodálatos, mesebeli tájra érkeztünk. A tiszta hegyi levegő, a frissen kaszált fű illata, a fenyők suhogása kellemes érzéssel árasztott el.

Itt töltöttünk két gyönyörű napot ötvenegyen, együtt gyermekek, fiatalok és idősek, mint egy nagy család. Egyesek már jártak itt, otthonosan érezték magukat, mások most jöttek először, de mindenki örült, hogy itt lehet és belevághat egy érdekes kalandba, amelynek végén talán majd közelebb kerülhet Istenhez.

Az érdekes programok jó kedvre derítettek mindenkit. Az órák hamar peregtek, hisz ez mindig így szokott lenni, ha az ember jól érzi magát. Jó volt mindent együtt csinálni: játszani, énekelni, beszélgetni,  nevetgélni, túrázni majd együtt megpihenni, imádkozni és elcsendesedni. Jó volt újra megtapasztalni a közösségben rejlő erőt, azt hogy milyen színesek vagyunk, milyen másképp gondolkozunk és mégis ugyanazt a nyelvet beszéljük: a hit nyelvét, az Istenbe vetett hitét. Jó volt napfényben rigók dalára ébredni. Jó volt magunkba szállni és csendben elbeszélgetni Istennel, úgy hogy közben érezhessük közelségét. Jó volt elgondolkozni azon, hogy vajon tényleg mi vagyunk a földnek sója, a világ világossága. Ezt a választ talán mégis a mellettünk levő szeretteink, ismerőseink adhatják meg.

Élményekkel teli, csendes lélekkel tértünk haza, gazdagabban, mint ahogy elmentünk, a viszontlátás reményében.

Itt megtekinthető néháy fénykép is.

Melinda és László

Isten áldjon Benneteket !

Utolsó módosítás: 2014.05.30
 
Pünkösd - 2012
Hírek

Utolsó módosítás: 2012.05.19
 
Konfirmáció - 2012
Konfirmandusok

Április 22 -én, a vasárnapi istentisztelet keretében, a konfirmandusok bemutatkoztak a gyülekezet előtt. Ez alkalommal, Anna imádkozott az ifjakért, hogy hitvallástételük szívből jövő, őszinte bizonyságtétel legyen. A gyülekezet egy szívvel és egy lélekkel mondott rá Ámen -t.

Az ifjak  konfirmációjára május 12-13 -án (szombat – 17:00 óra, vasárnap 10:00 óra) kerül sor.

Az ifjak névsora:

Balázs Csilla, Daray Áron, Horváth Ábel, Kelemen Csaba, Kun István, Madaras Ágica, Madaras Dávid, Szabó Alpár Attila, Szalontai Noémi, Szalontai Renáta, Vigh Henrietta, Visky Bence.

Utolsó módosítás: 2016.01.23
 
Nyílt nap
Hírek

A Tóvidéki Református Óvoda (volt Református Montessori Óvoda) április 28.-án, 10 órai kezdettel nyílt napot tart, ahol a látogatók betekintést nyerhetnek az óvoda életébe, tevékenységeibe, hangulatába.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!!!

 

Fontosnak tartjuk, hogy a hozzánk érkező gyerekek jó hangulatban és őszinte légkörben fejlődjenek. Előtérbe helyezzük a pozitív érzelmű alapigények kielégítését: bizalom, biztonság, nyugalom, felszabadultság és a mindent átszövő szeretet.

Ővodánk a Román Oktatási Minisztérium által kibocsátott nemzeti tanterv szerint működik, de hasznája  a Maria Montessori által kidolgozott "montessori módszer"  elemeit is.

Utolsó módosítás: 2014.02.03
 
Családos csendeshétvége
Hírek

Családos csendeshétvége a Hargitán - 2012 Május 18-20

 

Közösségben és jó hangulatban átélt csendeshétvégére vágyakozol?

Gyönyörű tájakon átélt testi/lelki felüdülést óhajtasz?

Gyere velünk a Hargitára.

Jelentkezni a 0364/108629, 0751/133763 telefonszámokon.

Utolsó módosítás: 2012.04.13
 
Húsvéti üdvözlet
Hírek

Utolsó módosítás: 2012.03.30
 
Beszámoló írás az evangelizációs hétről
Beszámoló

Jézus – én – mi

 

Szarka Miklós budapesti református lelkész, családterapeuta Jézus – én – mi címmel tartott előadássorozatot a tóközi református templomban, a böjtfőt megelőző evangelizációs hét keretében.

A négy napot magába foglaló előadássorozat első alkalmát a böjt téma köré szerveződő igehirdetés képezte. Szarka Miklós a böjt fogalmát újszerű megvilágításban tárta a hallgatóság elé, felhívva a figyelmet arra, hogy „nemcsak kenyérrel él az ember” (Mt. 4, 4.), majd kifejtette az önkéntes és a kényszerböjt jelentését, rámutatva arra, hogy a keresztény embernek mindkettőben része lehet. Az utóbbiról beszélhetünk abban az esetben, ha valamiről vagy valakiről, ami/aki életünk szerves részét képezte, le kell mondanunk. Nem mindegy azonban, hogy a böjtöt Jézussal vagy nélküle éljük meg – hangsúlyozta Szarka Miklós –, mert Jézussal a mennyiségi idő minőségi idővé válik, így maga a böjt is átértékelődik.

A további előadások keretében Szarka az egyénnek, valamint a közösségnek a Jézussal való kapcsolatáról értekezett. Arról a kettős védettségről beszélt, amelyben a keresztény embernek lehet része, ő ugyanis Krisztusban van, Krisztus pedig benne. Az előadó ezt a kettős védettséget, a János evangéliuma 15: 4–7-re hivatkozva a szőlőfürttel ábrázolta: ahogyan a szőlőszemek a levegőben vannak, és a szőlőszemekben levegő van, úgy „vagyok én Krisztusban és Krisztus bennem”. A Jézus és én témakört követően, a Jézus és mi című előadásban a házasságban élők kapcsolatáról, konfliktusairól, azok lehetséges megoldásairól, valamint a házastársak Jézushoz való viszonyáról beszélt. A hét utolsó előadásának központi motívumát a család képezte. Ennek keretében Szarka Miklós több nemzedék külön- és/vagy együttélésének problematikáját vázolta, Jézus és a családunk címmel.

Szarka Miklós, pár- és családterapeutai minőségben, az evangelizációs hét folyamán több alkalommal külön a fiatalokhoz címzett előadást is tartott a templom imatermében. Ezek alapgondolata a társkeresés volt. Az előadó részletesen kifejtette a társkeresés, az együtt járás, az együtt élés, valamint az egyedüllét előnyeit, hátrányait, nehézségeit és szépségeit, mindeközben folyamatosan az önismeret és az önértékelés fontosságát hangsúlyozva. Felsorolta mindazokat a szellemi értékeket, amelyeket a fiatalnak (és nem csak) magával kell vinnie egy kapcsolatba, majd a szerelem minőségét magyarázva a patológiás szerelem fogalmát tisztázta hallgatói előtt, és a boldogító szerelem gyümölcseit ecsetelte. Elmondása szerint a patológiás szerelmet minden esetben valamilyen hiány okozza, amelyet az érintett nem a megfelelő módon próbál kompenzálni, s ez értelemszerűen negatívan hat a kapcsolatra.

Szarka Miklós előadásai fiatalok, idősek, egyedülállók és kapcsolatban élők számára egyaránt építő jelleggel bírtak, hiszen az előadó olyan tanácsokkal, gondolatokkal látta el hallgatóságát, amelyekkel a keresztény ember, ha jól sáfárkodik, megváltoztathatja, jó irányba fordíthatja emberi kapcsolatait és nem utolsó sorban közelebb kerülhet Istenhez.

Nagyi Orsolya

 

Utolsó módosítás: 2012.03.02
 
JÉZUS - ÉN - MI
Hírek

Kolozsvár-Tóvidéki Református Egyházközség

Kükülő u./Str. Tirnavelor 32

JÉZUS ÉN – MI

Növekedésem Jézusban, és ennek gyümölcsei házasságomban

és családomban.

Febr. 21. (Kedd), 19:00 óra – Jézussal a pusztában

Febr. 22. (Szerda), 19:00 óra – Jézus és én.

A Jézussal való személyes kapcsolat zavarai és keskeny útja.

Febr. 23. (Csütörtök), 19:00 óra – Jézus és mi.

Jézus és a házasságkapcsolatunk konfliktusai, és a megoldások

Febr. 24. (Péntek), 19:00 óra – Jézus és a családunk.

Több nemzedék külön, vagy/és együtt?

 

Igehirdető/előadó:

Szarka Miklós

református lelkipásztor/családterapeuta – Budapest.

 

Szerda és Csütörtök, 17:00 óra – Beszélgetés ifjakkal a társkeresés témakörében.

Helyszín: Templomunk imaterme.

Az elhangzott igehirdetés/előadások meghallgathatóak itt.

Utolsó módosítás: 2014.02.03
 
«  Start  Prev  11  12  13  14  15  16  17  Next  End  »

NAPI IGE
"És foglalatosok valának az apostolok tudományában és a közösségben, a kenyérnek megtörésében és a könyörgésekben." Csel 2,42
Hírek

2020 April 10
2020 January 10
2019 December 13
TÓKÖZHÍR
Újdonságok