Kórus
Élő közvetités
FŐMENÜ
VÍZIÓ
Isten országát örömmel építő nyitott közösség.
Ki olvas minket?
We have 6 guests online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Harangláb - 2015 Print

2015 Április 12 -én, Tamás-vasárnapján, gyülekezetünk énekkara a Haranglábi Református Gyülekezet (Küküllői Református Egyházmeggye) meghívására Haranglábra látogatott el. Nagy örömünkre szolgált, hogy a gyülekezet közösségében jó kedvű énekléssel, versmondással, bizonyságtétellel dicsőithettük megváltó Urunkat.
"... a ti munkátok nem hiábavaló az Úrban" (1Kor 15, 58)
A "hiábavaló" mitől lesz "nem hiábavaló"?
Fetámadt az Úr bizonnyal!

Itt megtekinthető a képes beszámoló.

Utolsó módosítás: 2015.04.14
 
Istvánháza - Magyarózd, 2015 Print

Itt megtekinthető a képes beszámoló.

Itt pedig egy videó felvétel.

Utolsó módosítás: 2015.02.05
 
Advent III. vasárnapi, zenés istentisztelet - 2012 Print

Advent III. vasárnapján, zenés istentisztelet által, gyülekezetünk énekszóval készült az Úr fogadására.

Néhány ének meghallgatható itt.

Kétágú és Tóközi énekkar

Utolsó módosítás: 2012.12.23
 
Mezőbodoni Énekkar látogatása Print

Parancsolat és szeretet

 

A Mezőbodoni Református Egyházközség énekkarának látogatása.

 

Október 14 -én, a vasárnap délelőtti istentiszteleten az igét Szántó Mihály lelkipásztor hirdette.

Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást." (Jn 13, 34-35)

A kettő hogyan viszonyul egymáshoz? Parancsolat és szeretet! Mintha a kettőnek nem lenne köze egymáshoz. Inkább kioltani igyekeznek egymást, mint kiegészíteni.

Nagy meglepetésben lehet részünk, ha a szeretet parancsának engedelmeskedünk, akkor is, ha az eszünk, igazságszeretetünk, szimpátiánk mást diktál!
A Szeretet tud úgy parancsolni, hogy abból engedelmesség származzék.

A szeretet mértékét Jézusban kaptuk. Úgy szeretni ahogyan Ő szeret, teljes mértékben meghaladja az emberi szeretet-megnyilatkozásokat.

Jézus parancsának való engedelmességben pedig, a felebarát feltétel nélküli elfogadása történik.

Az el/befogadó szeretetre kiéhezett világunkban sokan várják a mai Jézus-tanitványok hiteles megjelenését.

A bodoni gyülekezet énekkarát Éva néni karnagy vezette. Gyermekek, ifjak, idősek fölszabadító öröméneklésben adták elő az elkészített énekrepertoárt. S az énekbizonyságtétel örömét teljes mértékben átvette az istentiszteleten jelen levő gyülekezet.

Az énekszámok között Szántó Mihályné Tünde lelkipásztor a bodoni gyülekezet életét ismertette. Az alig 500 tagból álló gyülekezet hitélete áldásosan kihat az egész falúközösségre. Meglepő volt tudomást szerezni arról, hogy a gyermekek száma nőttön nő. A gyülekezet elöljárói játszóteret készülnek a templom kertjében felépíteni. Nincsen lelkesítőbb annál, mint egy olyan teplomba járni, melynek csöndjét gyermekhang fűszerezi!

Áldott legyen a Mindenható Istenünk neve, aki egy ilyen találkozás által is erősítette hitéletünk.

Itt megtekinthető egy képes beszámoló is.

vp

Utolsó módosítás: 2014.05.30
 
Vendégünk volt az Alsóvárosi Református Egyházközség énekkara Print

Vendégünk volt az Alsóvárosi Református Egyházközség (Kétágú) énekkara: július 1 -én, a vasárnap délelőtti istentisztelet alkalmával a "Perelj, Uram, perlőimmel" (35. Zsoltár) és "Adjatok hálát az Istennek" (105. Zsoltár) - Gárdony Zoltán zsoltárfeldolgozásait szólaltatta meg, vezényelt Adorjáni Bak Éva. Ezt követően gyülekezetünk énekkarával együtt  az "Isten emberének imádsága" (90. Zsoltár) Gárdonyi Zoltán zsoltárfeldolgozását adták elő, vezényelt Adorjáni Katalin, orgonán kisért Müller Márta.


Az istentiszteletet követően, templomunk kertjében, a két énekkar tagjai szeretetvendégségen vettek részt, s így zárták le a mögöttük hagyott énekeseményekben gazdag évadot.

Utolsó módosítás: 2012.07.06
 
Szentháromságvasárnapi kórustalálkozó - 2012 Print

Június 3 -án, a Kétágú templomban, a hagyományosan megrendezett szentháromságvasárnapi kórustalálkozón, gyülekezetünk énekkara is jelen volt.
Az "Isten emberének imádsága" (90. Zsoltár) című Gárdonyi Zoltán zsoltárfeldolgozását, gyülekezetünk énekkara a Kétágű templom énekkarával közösen adták elő.

Néhány ének meghallgatható itt.

Utolsó módosítás: 2012.07.06
 
Resicai kirándulás Print

Énekkarunk 20 tagú csoportja péntek délután 4 óra tájt indult el Resicabánya felé. Utunk Gyulafehérvár, Szászsebes, Szászváros, Hátszeg, Káránszebes felé vezetett. A jó hangulat eredményeként az út nagy része énekléssel telt el. A majd egyórás kényszerpihenő és a kétszeri útiránytévesztés mellett is a tervezett időben, este 10 óra után érkeztünk Resicabányára.

A templom előtt vártak minket házigazdáink, Megyaszai Bíró Attila, felesége Júlia és néhányan az egyháztagok közül. A köszöntés és ismerkedés után rövid hálaadás és ima következett, majd a csoport tagjainak elszállásolása. Sokan aludtunk a parókia manzárdterében, köztük jómagam is. A parókia és a templom egy épülethez tartoznak, amit nemrég újítottak fel. Tetőteret cseréltek, kívül-belül tatarozták. A manzárdtérben egy konyha és két fürdőszoba is található. Kényelmesen elfértünk.

 


Szombatra kirándulást terveztünk a környéken. Reggel fél 8-kor már útra készen álltunk. Az egyháztagok közül is jó páran velünk tartottak, például Csilla, aki itt tanul Kolozsváron és gyakran jár a Tóközbe istentiszteletre, bibliaórára.

A Beuşniţa-Nera völgy nemzeti parkjába tartottunk. Itt megreggeliztünk, sor került hegymászásra is, ahol mindannyian megálltuk helyünket, annak ellenére, hogy volt, aki strandpapucsot viselt.

Folytattuk utunkat a híres vízimalmokhoz. Láttuk, hogy történik az őrlés. Miután alaposan megörökítettünk mindent, siettünk elérni az Oravica és Anina között közlekedő kisvonatot. A 34 km hosszú vonal egyike a legrégebbieknek az országban. Az 1860-as években adták át és fő célja a szén szállítása volt a környéken fekvő bányatelepekről. Az út 13 viadukton és 10 alagúton halad át. A leghosszabb alagút 660 méter. Bár az utazás nem volt túl kényelmes a fapados járaton, az ablakokat sem lehetett lehúzni, szaunáztunk két órán keresztül, most is énekeltünk. Erzsike néni értékelte legjobban a helyzetet, mondván, hogy "helyben is vagyunk, mint Szeged az árvíz után". Itt már várt minket a busz vissza Resicabányára.

Házigazdáink finom és kiadós vacsorával fogadtak. Ezt követte egy rövid találkozás az ottani gyülekezettel: beszélgettünk, énekeltünk közösen. Az egyházi kórusukat a kántor, a lelkes Jóska bácsi vezeti. Nagyrészt egy szólamban énekelnek, de komolyan és lelkesen vesznek részt a próbákon. Őket is, akárcsak valamennyi szórványvidéket, az egybeolvadás, a magyarság kihalásának veszélye fenyeget. A közösségápolás segít nekik megőrizni nemzeti identitásukat is.

A vasárnapi istentiszteleten fellépett kórusunk. A resicabányaiak közül akadtak, akik hamar megtanulták énekeinket és nagyban hozzájárultak a sikeres szerepléshez. Ebéd után a fiúk kiharcoltak egy szabadtéri fürdőzést a Resicától 10 km-re fekvő Secu tónál.

A Kolozsvárra visszavezető úton szinte elejétől végig énekelt a társaság, örökzöld slágerek születtek. Sikeres kirándulás volt. Szép helyeket láttunk, barátság alakult ki a resicai gyülekezettel. Tervezzük a jövőben ennek a szíves fogadtatásnak a viszonzását!

Papp Csaba

 

Utolsó módosítás: 2009.09.16
 
Gyülekezetük kórusa Print

 

 
NAPI IGE
"Tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát." Zsid 12,1b
Hírek

2020 December 24
2020 November 07
2020 April 10
TÓKÖZHÍR
Újdonságok